על שמן הזית

על טעם ועל ריח
מומלץ להתנסות בטעמי שמן הזית הטבעיים, שלא הוקהו על ידי עירבוב שמנים המופקים מזנים שונים , מאזורי גידול שונים או מעירבוב שמן ישן בחדש. בדומה ליין, גם לשמן הזית מגוון טעמים וניחוחות, המושפעים מגורמים רבים: זן הזית ואזור הגידול, מועד המסיק, שיטת האצירה, והזמן שחלף ממועד המסיק.
זן עץ הזית
בכרמי משק רוזנברג עצי זית מזן "ברנע", שפותח בישראל, ומזן "פיקואל" שמקורו בספרד. השמן המופק מזן הברנע מתואר כ"פירותי" , כלומר, מרגישים בו היטב את טעם וריח פרי הזית. כמו כן הוא נוטה לחריפות ומרירות , במיוחד בחדשים הראשונים שלאחר האצירה. שמן הפיקואל הוא מעודן יותר, משתלב היטב בטעמי האוכל מבלי להשתלט עליהם, ומתחבב מיד על כל מי שטועם אותו. יצרנים רבים של שמן זית אינם נוהגים לציין את זן הזיתים ממנו הופק השמן. הם נוהגים לערבב שמן ממספר זנים. חלקם אף מצדיקים זאת ברצונם להשיג טעם שמן מותאם יותר לצרכן הישראלי. אנו החלטנו להקפיד על הפרדה מלאה בין הזנים, בשלבי המסיק , האצירה, האחסון והשווק, על מנת לשמר את הטעם והריח היחודיים של כל זן, ולאפשר לאוהבי שמן זית איכותי להינות מהטעמים המקוריים.
עיתוי המסיק
מסיק מוקדם, כאשר פרי הזית עדיין ירוק, מפיק שמן זית בצבע הנוטה לירוק, והוא בעל חריפות ומרירות גבוהים יחסית. במסיק מאוחר, כאשר צבע הזית הפך שחור,
לדף הבא
Site Design By : ColorEye.net  |  Developed By : Balianti

דף הבית  |  מוצרים ומחירים  |  צור קשר  |  תעודות ואישורים  |  על שמן זית  |  תמונות  |  חדשות והודעות  |  קישורים  |  שיטות עיבוד והשקיה

כרמי משק רוזנברג, מושב בית-שערים, מיקוד 30046 | טלפון : 04-9831110
rose@olive-oil-farm.co.il
www.olive-oil-farm.co.il