על שמן הזית

ברז המותקן בצד המיכל, מוגבה מעל הקרקעית, מוציא שמן זית צלול, שטעמו מעודן יותר. שמן מזן הברנע, הנוטה מיסודו לחריפות גבוהה מאוד, טעמו מתעדן והולך ככל שזמן השיקוע מתארך. יש האוהבים שמן מזן זה רק לאחר שעבר שיקוע של כשנה!
איכות שמן הזית
בתקינה החדשה של איכות שמן זית וכן גם בבדיקות האיכות של שמן זית עבור תג האיכות של מועצת הזיתים, קיימת בדיקה המכונה "ארגונולפטית". זוהי בדיקה של טעם וריח המבוצעת על ידי טועמי שמן זית מוסמכים. יתכן ששמן שעומד בכל המדדים הכימיים איננו כולל את הטעמים המיוחדים של שמן הזית ויתכן אף שטעמו איננו טוב. הבדיקות הכימיות המקובלות כוללת בדיקת חומציות, כאשר עד רמה של 0.8% השמן מוגדר "כתית מעולה" ומעל רמה זו ועד 2% מוגדר כתית. כמו כן נבדקת רמת הפראוקסיד, המייצגת את מידת חימצון השמן. התקן מתיר ערך של 20 מאק/ק"ג, אבל בשמן טוב הערך יהיה נמוך בהרבה. שמן שעמד חשוף לאוויר במשך זמן, ובטמפרטורה גבוהה, מתחמצן, רמת הפראוקסיד עולה, לעיתים עד כדי טעם מעופש ודוחה. אחסון השמן במכלי נירוסטה אטומים לאוויר ובטמפרטורה מבוקרת של 18 מעלות מונע את חימצון השמן. בבדיקות כימיות מלאות, המבוצעות במסגרת קבלת תג איכות של מועצת הזית, מבצעים אנליזה מלאה שלהרכב השמן ובודקים אם הוא עומד בתקנים.
לדף הקודם   |  לדף הבא
Site Design By : ColorEye.net  |  Developed By : Balianti

דף הבית  |  מוצרים ומחירים  |  צור קשר  |  תעודות ואישורים  |  שמן זית ישראלי  |  תמונות  |  הודעות  |  קישורים  |  שיטות עיבוד והשקיה

כרמי משק רוזנברג, מושב בית-שערים, מיקוד 30046 | טלפון : 04-9831110
rose@olive-oil-farm.co.il
www.olive-oil-farm.co.il